Avantaje ale iluminarii cu LED

Tehnologia evolueaza, constant apar aplicatii si sisteme care ne aduc un plus de confort si ne usureaza atat viata cat si munca si primim beneficii si astfel de avantaje aproape zilnic.

Un astfel de caz este in momentul de fata si cel al iluminatului cu LED. Odata utilizata doar in cazul dispozitivelor electronice, ledurile castiga din ce in ce mai mult teren pe piata iluminatului. Aceste surse de lumina au chiar sanse ca la un moment dat sa inlocuiasca traditionalele becuri cu incandescenta sau neoanele.

De ce ar putea sa inlocuiasca becurile cu led si tehnologia led iluminatul traditional? Datorita avantajelor pe care le prezinta. Un led are o durata de viata mult mai indelungata, ajungand chiar pana la 50.000 de ore, ceea ce inseamna peste 17 ani de utilizare daca este mentinut activ timp de 8 ore pe zi. Un bec cu incandescenta are o durata de viata chiar de 50 de ori mai mica.

Facturile la electricitate sunt de asemenea reduse considerabil, un bec led consuma cu 90% mai putin fata de un bec normal. Pe langa acest fapt, un bec led nu se incalzeste in exces, nu emite ultraviolete – prin urmare nu dauneaza sanatatii, este mult mai rezistent la socuri si vibratii si in plus nu contine substante poluante daunatoare.

Aceasta tehnologie a ajuns la mare cautare atat in mediul online cat si in cel offline. Solutia oferita este mult mai rentabila prin iluminatul cu led, astfel un important jucator pe aceasta piata este si Led4You, care este, desigur, reprezentat si de un magazin online.

In cadrul acestui magazin online pot fi gasite solutii foarte eficiente pentru iluminat. Ledurile pot fi folosite in orice situatie in care erau utilizate si becurile clasice. Exista becuri cu led ce imita forma unui bec clasic, cu incandescenta si exista de asemenea si tuburi cu led ce imita forma lampilor fluorescente – clasicele neoane. De asemenea dintre solutiile de iluminat cu led se numara si benzile flexibile cu leduri, foarte practice pentru iluminare in locuri mai greu accesibile, cum ar fi corpuri suspendate sau contururi de blaturi din bucatarie. Mai exista desigur si posibilitatea montarii de leduri singulare sub forma de spoturi sau orice alt tip, care sa aduca lumina exact acolo unde este nevoie, fie ca asta inseamna un perete, o portiune din tavan sau chiar podea, locuri cu umiditate ridicata si nu numai.

Garantat avantajele oferite de tehnologia iluminarii cu led vor face ca in cativa ani sa se foloseasca doar aceasta metoda. Costurile sunt usor mai ridicate pentru aceste surse de iluminat, insa investitia este recuperata prin durata de viata prelungita si durabilitatea lor.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *