Atentie, telefonul mobil afecteaza fericirea!

Ca ne bazam din ce in ce mai mult pe tehnologie si tot felul de gadget-uri nu mai este o surpriza. Ca am devenit oarecum dependenti de internet si telefoane mobile inteligente se inscrie de asemene in aceeasi lista. Si totusi avem nevoie de un echilibru in viata, mai cu seama tinand cont de ceea ce spun cercetatorii. Un ultim studiu arata ca telefoanele mobile afecteaza fericirea.

Cei care se vad mereu interesati sa isi verifice e-mail-ul si conturile pe care le detin sunt cu mult mai nervosi decat cei care prefera sa se deconecteze de acestea, cel putin cat priveste partea de timp liber. Se numeste hiperconectarea si tine de ideea de a fi merue in alerta la mesaje, la apelurile prietenilor, practic a fi mereu in priza, de a avea telefonul mobil in imediata apropiere. Pana nu demult din randul tinerilor se credea ca un telefon mobil este cel care poate sa sparga gheata in ceea ce priveste relatiile sociale. Cu alte cuvinte se credea ca astfel de metode de comunicare alunga ideea de singuratate si izolare sociala.

Se pare ca in ultimul timp am ajuns la o saturatie din a folosi telefoanele mobile. Insa nu ne dam seama de asta. Suntem mereu on, logati la diverse conturi si in timp rapid raspundem mesajelor. Unde mai este timpul liber? De aceasta parere sunt si cei care au facut parte la studiul americanilor cu privire la impactul tehnologie din acest punct de vedere. Acestia spun ca e ca si cand ti-ai prelungi orele de munca si ai un stres in plus. Nu e de mirare ca in SUA exista si centre de dezintoxicare de internet, in conditiile in care ajungem sa ne traim viata intens insa la distanta, sa comunicam rapid insa impersonal si sa dezvoltam o oarecare paralela a vietii in lumea online.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *