Aspecte importante pentru ventilatia la subsoluri

Acolo unde nu exista o gaura de aerisire intreaga umiditate se absoarbe in pereti, acestia devenind in timp ca  un burete. Nu numai ca se emana un miros specific si deloc placut insa nu este nici un mediu sanatos indiferent de intentia ta, de la loc de depozit si pana la loc amenajat in orice alt scop. Sistemele de ventilatie sunt absolut necesare, daca mai este necesar sa se precizeze asta.

Avand in vedere ca un astfel de spatiu nu dispune in mod normal de expunerea la caldura si razele de lumina ale soarelui culturi de ciuperci se pot inmulti aici. Situatiile problematice continua pentru acele cazuri in care subsolurile nu au fost dotare corespunzator cu un sistem de ventilatie. Si din acest punct de vedere trebuie sa stii ca ai nevoie de:

  1.  Sistem de control interior. Asta tine de alegerea temperaturii dorite prin simpla apasare de buton, fie sa tina de incalzire precum in tot restul casei de locuit fie numai de ventilatie si aer rece, de aer conditionat.
  2. Dezumidificator. Marea majoritate a problemelor sunt cauzate de un nivel prea ridicat al umiditatii sau din lipsa ventilatiei. Prin conducte de aer cel mai adesea aerul deloc sanatos este eliminat din incapere in mod constant. Exista o sumedenie de optiuni din acest punct de vedere asadar chiar si cele portabile spre exemplu ce se pot aseza oriunde in functie de necesitate.
  3. Ventilator ce se poate instala destul de usor pe perete, pe tavan, dupa caz.

Imagineaza-ti ca si tinand geamul deschis in mod constant nu te ajuta prea mult de vreme ce conditiile de meteo se schimba frecvent. Daca vremea este ploioasa se influenteaza nivelul de umiditate din interior, ori cand este soare nu sunt prea multe sansa sa razele sale sa patrunda pana la subsol. In orice caz nu te poti baza pe aceste aspecte.

Un sistem complet de aerisire face ca subsolul sa devina chiar si de locuit. Un loc ce il poti exploata la maximum, ce poate deveni unul din locurile utile insa pana la acest punct ce impune nevoia de un ventilator, de un sistem corespunzator. Pentru toate necesitatile tale in acest sens cauta aici, online, toate informatiile de care ai nevoie si mai mult decat atat toate echipamentele necesare. Cu cat lasi timpul sa treaca isi scazi sansele ca zona sa mai fie inca usor de reconditionat pentru folosire.

 

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *