Alimentele fermentate sunt din ce in ce mai populare si mai frecvente in masa noastra de zi cu zi. Ele sunt din ce in ce mai iubite si intra in categoria probioticelor. Au efecte foarte benefice sanatatii noastre si au o mare influenta asupra intestinelor, contribuind la un sistem digestiv foarte sanatos datorita bacteriilor benefice pe care le au in compozitie. Sistemul digestiv sanatos inseamna un sistem imunitar foarte bun si o imbunataire a aparatului cardiorespirator.
In ziua de azi, orice am consuma sau orice am manca ne poate dauna sanatatii. Suntem intr-o societate poluata si din ce in ce mai daunatoare sanatatii organismului nostru, de aceea trebuie sa consumam alimente cat mai naturale, pure si care sa ne stimuleze un o alimentatie cat mai sanatoasa.
Suplimentele alimentare asigura bunastarea organismului
Exista miloane de oameni care consuma foarte multe suplimente alimentare pentru a-si asigura nivelul necesar de vitamine. Multi oameni ar considera ca suplimentele alimentare pot fi uneori in zadar si pot provoca chiar probleme. Totusi, anumite precum o lingurita de laptisor de matca va poate ajuta sa aveti o imunitate mai puternica. In aceeasi masura, laptisorul de matca ajuta foarte mult la fixarea calciului in oase.
In ultimii ani s-au efectuat cercetari care au demonstrat faptul ca suplimentele alimentare pot fi foarte benefice pentru sanatate. In aceeasi masura, vitaminele care provin din produsele alimentare sunt foarte sanatoase si esentiale.
Suplimentele alimentare sunt recomandate mai ales in cazul in care dieta actuala pe care o aveti este foarte saraca in vitamine si minerale. Aceste suplimente sunt preparate in mod conditionat sub forma unor tablete, a unor capsule, drajeuri sau lichide si au in compozitia lor nutrienti si substante comestibile. Acestea trebuie sa fie consumate in cantitati definite, in mod suplimentar fata de aportul alimentar obisnuit. Asadar, trebuie sa consumati vitamine si elemente minerale in cantitati care nu depasesc dozele fiziologice zilnice recomandate. De asemenea, organismul are nevoie de proteine pure sub forma de concentrate proteice, izolate proteice si hidrolizare proteice.
Alimentele fermentate
Alimentele fermentate sunt alimentele care au lacto-fermentatie. Aceasta lupta cu proteinele si cu carbohidratii din alimentatie avand ca rezultat acid lactid, omega 3, probiotice, enzime si vitamine. Bineinteles, alimentele fermentate au un rol important in digerarea alimentelor.
Sunt alimente foarte sanatoase datorita bacteriilor sanatoase care au rolul de a echilibra flora intestinala si echilibreaza tranzitul intestinal, contribuie la absortia nutrientilor din alimentele pe care le consumam producand vitamina B, omega 3, enzime si acid lactic. Un avantaj este ca alimentele fermentate pot fi pastrate pentru perioade lungi de timp fara sa se piarda proprietatile acestora.
Alimentele fermentate sunt:
- Iaurtul care nu are adaosuri de zahar ce trebuie evitate. Incearca sa consumi iaurturi cat mai naturale. In cazul in care nu le agreezi, poti consuma iaurt cu cocos.
- Varza murata este foarte usor de preparat si are efecte miraculoase.
- Otetul. Chiar daca este obtinut din mere, vin sau cidru, este un produs fermentat care iti va imbunatati sistemul digestiv.
- Untul de casa sau branza facuta in casa sunt alimente fermentate care vor contribui la imbunatatirea sistemului imunitar si la reglarea florei intestinale.