Afla cum te afecteaza somniferele

Somniferele sunt acele comprimate orale care se administreaza de catre medic atunci cand pacietul se prezinta la el cu probleme legate de tulburari de somn. Ele pot fi folosite insa doar atunci cand sunt prescrise de un medic. Nu puteti sa luati aceste comprimate fara sa va fie recomandate pentru ca va pot afecta foarte mult sanatatea. Somniferele pot avea foarte multe efecte secundare daca nu sunt administrate corect.

Cele mai multe somnifere au un efect de sadativ hipnotic si fac parte dintr-o anumita categorie diferita de celelalte medicamente care sunt utilizate pentru mentinerea somnului.  De exemplu Benzodiazepinele sunt medicamente prescrise pacientilor care au tulburari de anxietate si au o stare incerta sau periculoasa. Aceste medicamente ajuta la instalarea unui somn foarte adanc si trebuie sa fie folosite inainte de termenul de valabilitate indicat. Ele trebuie sa fie administrate corespunzator pentru a nu crea dependenta.

Barbituricele sunt medicamente din aceeasi categorie care actioneaza direct asupra sustemului nervos si poate avea efecte sedative destul de mari. De multe ori aceste medicamente se folosesc in scop anestezic.

Exista si tipuri mai noi de astfel de medicamente care scurteaza perioada de adormire si sunt mult mai bune pentru  ca nu produc dependenta si actioneaza in mod direct pentru instalarea senzatiei de adormire si de oboseala.

Toate medicamentele au atat efecte pozitive sar si netive asupra sanatatii. Ei bine, somniferele sunt putin mai periculoase deoarece functioneaza asupra sistemului nervos. Iata care sunt cele mai des intalnite efecte secundare ale utilizarii somniferelor:

  • Tulburari de apetit, dispare pofta de mancare.
  • Constipatie si dereglari ale tractului intestinal
  • Senzatie de gura si de gat uscat
  • Tulburari de echilibru si ameteala
  • Balonare si flatulenta
  • Cosmarurui si vise neobisnuite
  • Dureri foarte mari la nivelul stomacului
  • Un tremur necontrolat si inexplicabil
  • Arsuri si senzatii de mancarime excesiva la nivelul mainilor, al bratelor, picioarelor sau a talpilor.
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *