Afla cum poti sa faci ca sa ai o relatie fericita

Daca la inceputul unei relatii lucrurile par a fi extrem de frumoase, ulterior se mai schimba iar pasiunea se mai stinge. De obicei intram intr-o relatie cu speranta ca aceasta ne va face fericite. Speram ca persoana pe care am gasit-o sa fie persoana potrivita pentru asta si ca nu vom mai repeta greselile pe care le-am facut in trecut. Speram sa gasim dragostea, suportul, compania si admiratia pe care le cautam de multa vreme. Fiecare dintre noi are cate o lista cu sperante si asteptari si atat timp cat acestea vor fi implinite, ne vom simti fericite.

Iti suna cunoscut una din urmatoarele propozitii? „Daca cel putin mi-ar oferi un buchet de flori in weekend, as fi fericita”. „Chiar nu stie cat de bucuroasa as fi daca ar duce gunoiul fara sa fie rugat?” „Stie foarte bine cat de suparata am fost cand a venit tarziu acasa, de ce face in continuare acest lucru?”. Atunci cand esti intr-o relatie, iti este foarte usor sa-ti invinovatesti partenerul pentru propriile sentimente – dar este unul dintre cele mai interesante moduri in care reusim sa ne distrugem propria bucurie si liniste. De asemenea, este una din cele mai puternice modalitati prin care reusim sa il innebunim pe partener.

Daca iti doresti ca relatia ta sentimentala sa contina mai multa bucurie, constientizeaza faptul ca atunci cand esti suparata sau nefericita din cauza comportamentului partenerului tau, aceasta este reactia ta, ceea ce nu inseamna neaparat ca este ceva in neregula cu acesta. Gasirea bucuriei si eliberarea vinovatiilor intr-o relatie inseamna de cele mai multe ori intelegerea faptului ca dezamagirile pe care le simti sunt legate strict de propriile tale asteptari. Atunci cand nu vei mai pune asteptari prea mari pe umerii partenerului tau si vei petrece mai mult timp incercand sa descoperi ce fel de persoana este, atunci vinovatiile se vor dizolva mult mai usor.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *