Afla cum iti poti ajuta sa scape de temeri

Toti copii au anumite temeri pe care le pot infrunta sau pot ramane cu ele pentru totdeuna. Copii au anumite temeri care pot persista si pot transforma intreaga viata intr-o fobie care poate fi foarte greu de inlaturat.

In cazul in care ai un copil care are temeri foarte mari si nu poti sa il faci sa sa treaca peste frica, iata ce ar trebui sa faci:

In primul rand, este foarte important sa iti iei copilul in serios atunci cand iti spune ca are o fobie. Foarte multi parinti au tendinta de a ignora temerile copilului atunci cand acesta le marturiseste. Ne-am obisnuit sa facem anumite afirmatii sau sa spunem ca daca nu este cuminte, poate veni „bau-bau” sau il putem duce la intuneric. Pentru noi, toate aceste lucruri sunt povesti neimportante insa pentru coppii sunt cat se poate de serioase. Aceste lucruri pot afecta extrem de mult starea psihica a copilului si este posibil ca si in momentul maturitatii sa se teama de aceleasi lucruri si anume de intuneric.

Daca observi ca micutul este infricat de intuneric sau de anumite lucruri trebuie sa intrebi copilul si sas te implici in temerea lui. Multi parinti fac greseala de a ignora anumite lucruri pe care le spun copii crezand ca sunt doar niste aberatii. Ei bine, este foarte important sa faci astfel incat sa iti ajuti copilul sa treaca peste aceste temeri, sa discuti cu el si sa ii explici ca nu trebuie sa ii fie teama de ele.

Incearca sa elimini din ritualul copilului desenele sau fimele care contin violenta. Exista foarte multi copii care raman infricati pentru ca au auzit de diferiti monstrii sau balauri in basme. Incearca sa te uiti si tu o data la desenele animante pe care le vizioneaza copilul tau. Vei observa cat sunt de violente si mai apoi iti vei da seama ce repercursiuni pot avea asupra personalitatii copilului.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *