Afla ce trebuie sa afli despre paracetamol

Oamenii s-au obisnuit ca in cazul in care au anumite dureri usoare, indiferent care este felul lor sa ia cate un medicament. De regula, cel mai des oamenii iau paracetamol deoarece acesta este un medicament foarte la indeamana si poate trata durerile usoare si poate chiar sa ajute la depasirea starilor anxioase.

Paracetamolul poate ajuta la obţinerea unui confort mintal mai rapid în situaţiile în care oamenii se confruntă cu decizii grele, stări de anxietate şi stres. Unele dintre regiunile creierului implicate în controlarea senzaţiilor de durere fizică sunt, de asemenea, responsabile şi de confortul mintal, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de agenția Mediafax.

Folosirea de medicamente concepute pentru a controla durerea fizica ar putea fi utila si in reducerea problemelor de ordin emotional si mintal, potrivit unui studiu realizat de cercetători americani.

Aceste medicament este extrem de util pentru foarte multe afectiuni si dureri. De cele mai multe ori, atunci cand au febra musculara, cand se simt rau, cand au migrene, oamenii folosesc medicamente precum paracetamolul ca si calmant imediat. Din pacate, acest medicament nu poate fi folosit in orice caz deoarece trebuie sa fie folosit mai degraba pentru durerile si afectiunile mici.

Oamenii de stiinta au administrat voluntarilor participanti la studiu fie doua pastile de paracetamol, fie un placebo.

Dupa o jumatate de ora, timp in care paracetamolul a avut timp sa isi faca simtite efectele, voluntarii au fost rugati sa aleaga intre doua jocuri puzzle pe care doreau sa le rezolve.

De obicei, cand oamenii au de ales intre doua lucruri la fel de atractive, rationalizeaza decizia, pretinzand ca oricum nu le place optiunea respinsa. In acest fel, spun cercetatorii, oamenii fac ca alegerea sa fie mai putin dureroasa.

 

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *