Afacerile germane

Germany

Germany

Eticheta business in Germania este destul de similara cu cea din majoritatea tarilor, dar exista o serie de diferente care se pot dovedi a fi critice. Respectarea acestora poate duce la o prima impresie foarte buna si poate fi inceputul unei colaborari de lunga durata.

Cultura muncii in Germania difera de la birou la birou si de la companie la companie. Dar in general exista o serie de reguli care sunt respectate peste tot.

Punctulitatea

Daca ai mai auzit de punctualitatea germana, atunci sa fii sigur ca tot ce se aude in general despre ea este cat se poate de adevarat. Sa intarzii la o intalnire de afaceri cu 10 minute sau chiar cu doar 5 minute este un semn ca nu te poti tine de cuvant si de asemenea este considerat un lucru nepoliticos. De obicei intalnirile de afacer incep la o ora stabilita din timp si se urmeaza planul pana la final. Nu se vor face devieri de la subiect doar daca o face si o cere cel ce conduce intanirea de afaceri. In caz ca intarzii ar fi bine sa suni inainte si sa anunti care este motivul.

Strangerile de mana si contactul vizual

O strangere de mana surta si ferma este cea mai folosita metoda de prezentare in cadrul unei intalniri, fie ea formala sau informala. Atat la inceputul cat si la sfasitul unei intalniri de afaceri este recomandata aceasta strangere de mana. Sa nu tii mana cealalta in buzunar in cazul in care strangi mana unui german.

Contactul vizual este deosebit de important. Asta nu inseamna ca ar trebui sa te simti inconfortabil si sa pleci privirea. Este considerat un semn de prietenie si onestitate sa te uiti direct in ochii unei persoane.

Stilul Vestimentar

In general la o intalnire de afaceri sau la locul de munca tinuta este una conservatoare si eleganta. In general barbatii ar trebui sa poarte costum si cravata si femeile o rochie sau un costum.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *