Acasa inseamna oameni, nu un loc fizic

Dupa ce ne mutam, de multe ori ne aflam in situatia in care cautam cat mai multe lucruri care sa ne aduca aminte de casa. Este un lucru ingrozitor sa ne mutam din casa parintilor nostri, unde ne simteam in siguranata, si sa mergem la facultate, sa ne gasim un loc de munca si sa incepem sa traim pe cont propriu. Insa, in aceste situatii nefamiliare, anumite lucruri de acasa par a ne veni in minte si de a ne aduce aminte de acasa.

La un momentat dat cu totii trebuie sa ne luam zborul, si sa ne mutam cuibul in alta parte, insa, pun pariu ca atunci cand te-ai mutat pentru ca facultatea pe care o urmai si care era in alt oras, gaseai confort atunci cand cineva cunostea lucruri despre orasul tau natal. Iti era dor de placintele pe care bunica le facea si cu care ai crescut, si iti aminteai aproape in fiecare zi de aerul pe care orasul tau natal il avea. Ai ajuns sa simti toate aceste lucruri familiare intr-un mediu nou, coplesitor, care ti se parea ca nu ti se potriveste tie.

Este in natura umana ca oamenii sa incerce sa reconstruiasca „acasa” oriunde se duc in lume. Acasa este locul unde ai gasit confortul in timpul copilariei tale, si e mediul pe care ai sa-l intelegi perfect oricand. insa, dorinta de a tanji dupa acasa este doar o iluzie, atunci cand parasim casa parinteasca, iar aceasa se va stinge complet pana ce va dispare, intr-un final. Da, suna trist, insa trebuie sa prezuiesti momenentul prezent, in care traiesti.

Ne schimbam si crestem odata cu varsta, la fel si casa de acasa, se va schimba odata cu trecerea timpului. Prietenii nostri de acasa se vor muta si ei, cladirile incep sa fie demolate iar mediul pe care il stiai atat de bine nu iti mai da aceeasi satisfactie. Acest sentiment de nostalgie pe care il ai de fiecare data cand te intorci in locul unde ai crescut, iti va aminti ca aceste locuri vor evolua, la fel ca si tine. Cand ne intoarcem acasa, cautam familiaritatea cu care am crescut. Vrem sa ne simtim acasa, indiferent de locul unde ne aflam.

Dar pe masura ce imbatranim, ne dam seama ca acasa nu este un loc fizic- este un sentiment, si este acolo unde ne sunt persoanele cele mai dragi noua.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *